Hvad er en LEI-kode?

Legal Entity Identifier (LEI) er et globalt alfanumerisk nummer på 20 tegn til identifikation af juridiske enheder. LEI-koden er et identifikationsnummer for juridiske enheder, der ønsker at foretage internationale finansielle transaktioner. LEI-koden hjælper med at gøre juridiske enheder let identificerbare og giver nøgleoplysninger om de finansielle transaktioner.


Koden er opbygget af fire elementer:

  • Tegn 1-4: Identificerer, hvilken LOU der har udstedt koden.
  • Tegn 5-6: Reserveret til fremtidig funktionalitet.
  • Tegn 7-18: Identificerer den enkelte juridiske enhed.
  • Tegn 19-20: To kontrolcifre.


Hvordan sikrer jeg mig, at leikode.dk er en valideret registreringsagent?

Vi er en registreringsagent (LEI Kode ApS, LEI-kode 894500N6DS94AVMR9R44), der hjælper kunder med at få LEI-koder fra autoriserede LOU’er. Vi samarbejder med det GLEIF-certificerede LOU RapidLEI (Ubisecure Oy), (LEI-kode 529900T8BM49AURSDO55).
Du kan læse mere om os på RapidLEIs hjemmeside her.


Examples of LEI Codes:
A.P. Møller-Mærsk A/S 549300D2K6PKKKXVNN73
LEI Code ApS 894500N6DS94AVMR9R44
LEGO System UGKYQUOFW6QSIS3P4P93


Hvem administrerer LEI-systemet?
LEI-kodesystemet administreres centralt af Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF). GLEIF er en overnational non-profit organisation med hovedkontor i Basel, Schweiz. GLEIFs mission er at understøtte implementering og brug af LEI-koder og derved forbedre gennemsigtigheden i den globale finansielle forretningsverden. Du kan læse mere om GLEIF på deres hjemmeside.


Hvad er en LOU?

LOU’er eller lokale driftsenheder er LEI-udstedere, der er akkrediteret af GLEIF. LOUer har mandat til at oprette, ændre, forny og overføre LEI-koder. LOU’er arbejder tæt sammen med registreringsagenter, som hjælper organisationer med at ansøge om LEI-koder. Du kan læse mere om LOU’er her.


Hvor meget koster en LEI-kode?

Alle priser er synlige på vores hjemmeside under "Priser". Priserne kan variere fra region til region baseret på lokale regler. Vores LEI-pris består af registreringsomkostningerne for den valgte periode og GLEIF-gebyret.

 

Hvordan kan jeg betale for LEI?
Du kan betale for LEI med kredit-/betalingskort. Du kan også betale med bankoverførsel, hvis du ikke har et kredit-/betalingskort. Overførselsoplysninger fremgår af fakturaen, som du modtager, efter du har sendt ansøgningen. Vi starter ansøgningen, når vi har registreret betaling for ansøgningen.


Kan jeg bruge LEI-koden lige efter udstedelsen?
Banker og investeringsserviceudbydere verificerer gyldigheden af LEI-numre fra GLEIF-databasen. Da GLEIF udfører databaseopdateringer én gang om dagen, vil en LEI-kode, der er udstedt til dig, blive opført i databasen den følgende dag fra kl. 14.00 CEST. For eksempel, hvis din juridiske enheds-id blev udstedt i dag, vil den blive opført i den globale database i morgen fra kl. 14.00 (CEST).


Hvor lang tid tager det at få en LEI-kode?
LEI-udstedelse kan tage op til 24 timer at gennemføre. LEI-udstedelse kan tage længere tid, hvis din virksomhed ikke er registreret i det officielle virksomhedsregister eller har "Niveau 2"-data. Ansøgninger om overførsel/fornyelse kan tage op til 7 dage at gennemføre.

 

Hvilke oplysninger skal jeg give for at få en LEI-kode?
For at ansøge om LEI skal du angive firmanavn, firmanummer eller registrerings-id, ansøgernavn og kontaktoplysninger og firmaadresse. I de fleste tilfælde kan vi bekræfte virksomhedsdata fra det officielle virksomhedsregister. Hvis virksomheden ikke er registreret i det officielle virksomhedsregister, beder vi dig om at fremlægge en form for officiel dokumentation, hvorfra virksomhedsdata kan bekræftes.

 

Vi har ikke et firmanummer. Kan vi stadig få en LEI-kode?
Ja, vi kan udstede en LEI til dig, selv når du ikke har et firmanummer. Du kan indtaste N/A i stedet for virksomhedsnummeret i ansøgningen, hvorefter vi kontakter dig om de understøttende dokumenter, hvis det er nødvendigt.

 

Jeg har brug for LEI-kode til flere virksomheder. Kan der foretages bulk-registrering?
Ja, du kan få en LEI, selvom du ikke har et virksomhedsnummer. Send en e-mail til os på info@leikode.dk, så finder vi en passende løsning.

 

Kan jeg forny en eksisterende LEI-kode hos dig?
Ja, vi kan forny din eksisterende LEI-kode. Hvis din LEI administreres af en anden tjenesteudbyder, skal vi først overføre din LEI til vores administration, før vi kan forny den. Ansøgningen om overførsel og fornyelse kan indsendes med det samme. Vi tager os af hele processen. Indsend blot ansøgningen om fornyelse og underskriv venligst en fuldmagt. Vi har brug for den underskrevne fuldmagt til at informere din nuværende tjenesteudbyder om, at du ønsker at overføre din LEI-kode til vores administration. Bemærk venligst, at fornyelser/overførsler kan tage op til 7 dage.


Hvad koster en LEI-kode?
Førstegangsregistrering koster 625 kr., årligt fornyelse koster 585 kr. Alle priser er ex. moms.Har du andre spørgsmål?

Email: info@leicode.com

Vores kunder elsker os

Hvorfor vores kunder bruger
LEI Kode

Herunder er et par udtalelser fra Trustpilot omkring, hvorfor vores kunder bruger LEI Kode